Abstract

Het woord abstract komt van abstraheren oftewel weglaten. Onze foto’s tonen meestal een weergave die is losgemaakt van de werkelijkheid. Elke eerste zondagmiddag (soms avond) van de maand spreken we af op een wisselende locatie in Leiden. Met behulp van een opdracht gaan we aan de slag. Alle technieken die je kent, kun je toepassen bijvoorbeeld filters, beeldbewerking, scherptedieptes, objectief bewegen of fotografeer met je mobiel of analoge camera.

Het doel van de werkgroep is:

  • Anders en beter leren kijken.
  • Experimenteren om los te komen van je vaste fotografische gewoonten.
  • En natuurlijk elkaar ontmoeten en technieken uitwisselen.

De werkgroep heeft een eigen Facebookgroep waar foto’s worden gedeeld en de fotomiddagen op worden aangekondigd. Het programma staat ook in de LAFV-nieuwsbrief. Je hoeft je niet aan te melden of lid te worden. Iedereen is welkom, ook als je maar één keer mee wil doen.

Met vragen kun je terecht bij Jowan Zonneveld.